Karakter boyutu: 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Selçuk Üniversitesi Türkiye’nin İlk Köy Yoğurdu Mayasını Üretti

Selçuk Üniversitesi Türkiye’nin İlk Köy Yoğurdu Mayasını Üretti 26 Ağustos 2013 Pazartesi 10:29

Prof. Dr. Ahmet Levent Baş, uzun süren Ar-ge çalışmaları sonrasında Türkiye’de bir ilk olan ‘Sefir’ yoğurt mayasını üretti. Geleneksel köy yoğurdu standardında laboratuar ortamında üretilen toz maya, hiçbir katkı maddesi içermiyor.

Selçuk Üniversitesi Konya Teknokent Teknoloji Geliştirme Hizmetleri A.Ş bünyesinde faaliyet gösteren Farmapark Ar-Ge Biyoteknoloji Makine Kimya Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. yöneticisi Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji - Toksikoloji A.B.D öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Levent Baş hocamızın "Türkiye'de ilk köy yoğurdu mayası" buluşundan dolayı tebrik eder , başarılarının devamını dileriz. 

 

haber.20130826104516.jpg

Okunma Sayısı: 3875
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
© 2009 Konya Teknokent A.Ş.
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Yazılım: CM Bilişim | Görsel Tasarım: Capitol Medya